AAAAAlarm!

AAAAAlarm!

Alarm! Alarm! Tien procent van de Belgen drinkt elke dag alcohol. Dit cijfer ligt opvallend hoger dan bij andere Europese landen. Op weekdagen drinkt een Belg gemiddeld 27 gram alcohol, wat overeenkomt met drie pintjes. In het weekend ligt dit hoger en drinkt een Belg 41 gram alcohol, wat goed is voor vierenhalve pint. Je zou dus kunnen stellen dat alcohol een vast onderdeel is in routine van de Belg. Maar is dat wel zo gezond?

Gezondere levensstijl

Verslaving aan alcohol wordt vaak schromelijk onderschat. In vergelijking met een tabaksverslaving heeft een alcoholverslaving wel degelijk invloed op je gedrag, aangezien alcohol je hersenen aantast. Tevens is alcohol ook schadelijk voor je hart. Buiten het effect op je hart en hersenen zit er ook behoorlijk wat suiker in alcohol. Een glaasje wijn bevat gemakkelijk zo’n 7.5 gram suiker, wat te vergelijken is met anderhalve theelepel. Genoeg met deze beangstigende weetjes. Het goede nieuws is dat je er iets kan doen, namelijk stoppen of minderen met het drinken van alcohol. Nu dit is geen pleidooi voor een alcoholvrij leven, maar als Jack mensen kan aanmoedigen een gezondere levensstijl op te pikken, doet hij dat graag!

Alcoholvrij leven

Niet alleen Jack probeert mensen te inspireren, ook Evi Heyndrickx doet dit met haar podcast ‘Alcohol Alarm’. Evi probeert op een laagdrempelige manier haar eigen verhaal, alsook tips en tricks voor een alcoholvrij leven door te geven. Ze vertelt over haar zoektocht naar een nuchter leven en wil hiermee alcoholisme uit de taboesfeer halen. Ondertussen zit de podcast aan seizoen twee. Elke aflevering nodigt Evi ook een gast uit, dit kunnen bv’s en deskundigen zijn. Zij delen telkens hun eigen ervaringen en expertise. Oh ja, niet te vergeten: Evi laat haar gasten telkens proeven van onze heerlijke Ginger Jack. Want inderdaad Ginger Jack is een geweldig alternatief voor alcohol. Ons gembersap is niet voor niets straffer dan tequila. Benieuwd naar lekkere Ginger Jack-recepten? Check dan even ons receptenboek.

Ben je net als ons geïnspireerd door Evi en den Jack? Via deze link kan je Evi’s weg naar een nuchter leven volgen. Er is eveneens een Facebook-groep voor lotgenoten en ook op Evi’s Instagram is er heel wat inspiratie te rapen. Ben je benieuwd naar meer lekker gembernieuws? Dan ben je hier op het juiste adres. Regelmatig zullen wij bloggen over de nieuwste gemberditjes en -datjes. De ene keer al gezonder dan de andere keer, want zoals Jack zou zeggen: ‘Healthy must be fun, should be fun!’.

Terug naar blog